Rólunk

Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetséget (nyílvántartási szám: 13-02-0002953) a hazai fitnesz ipar fellendítésére hoztuk létre. Ezen belül is prioritást kap a fitnesz termek optimális működési feltételeinek elősegítése. A magyarországi fitnesz szektor a kezdetektől fogva küzd néhány olyan alapvető, a fejlődést hátráltató problémával, mint a szervezettség, jogi szabályozottság, a nemzeti és nemzetközi szintű lobby és érdekképviselet, valamint az egységes minőségügyi sztenderdek hiánya, illetve nem megfelelő alkalmazása.

Az Európai Unió más tagországaihoz hasonlóan a fitnesz és wellness iparág szerepe a lakosság fittségi állapotának fejlesztésében és az egészség megőrzésben hazánkban is rendkívüli jelentőséggel bír, de ennek a folyamatnak az erősítése igen csekély mértékben jelenik meg kormányzati döntéshozói szinten, holott a preventív egészségfejlesztés egészségügyi kiadásokat drasztikusan csökkentő hatása, számos kutatással alátámasztott, jól ismert tény.

Mindezt felismerve, néhány magyarországi fitnesz klub (Oxygen Wellness, Lite Wellness) fitnesz-termi berendezés forgalmazó (Technogym) és fitnesz iskola vezetői (International Wellness Institute), illetve néhány, a szakmához és a fitnesz-wellness piacot fejleszteni kívánó elkötelezett szakember 2010 végén megalakította a Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség Egyesületet (MFESZ). Tagjaink között a szakma és az egyesület céljai iránt elkötelezett minőségügyi szakemberek, projektszakértők és nemzetközi vonalon is ismert sportszakemberek is megtalálhatók

Egyesületünk a brüsszeli székhelyű, Európai Bizottság DEAC igazgatóságával együttműködő, 2001-ben EHFA (European Health and Fitness Association) néven megalakított szövetség mintájára és támogatásával jött létre, annak regionális célkitűzéseit és feladatait is magáévá téve. Az EHFA 2014-től EuropeActive néven folytatja fitnesz iparági tevékenységeit.

Az MFESZ együttműködik a Magyar Szabadidősport Szövetséggel.

Tagjaink közé várunk minden olyan szervezetet, céget, mely egyetért az MFESZ alapszabályában meghatározott célokkal és fontos számára a fitnesz szektor összefogása.

logo_white.png

A Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetséget (nyílvántartási szám: 13-02-0002953) a hazai fitnesz ipar fellendítésére hoztuk létre. Ezen belül is prioritást kap a fitnesz termek optimális működési feltételeinek elősegítése.

Kövess minket

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, értesülj elsőkézből a friss hírekről, információkról!

Copyright © 2020 Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség

Weboldal: incluDesign.hu

+36 20 803 5790
2600 Vác, Zrínyi Miklós utca 39/b.